Kre-Alkalyn

Olika former av kreatin har används av idrottare och kroppsbyggare sedan början av 1990-talet. Kre-Alkalyn uppfanns och patenterades av forskaren och före detta kroppsbyggaren Jeff Golini år 2002. Kre-Alkalyn godkäns av laboratorier som inte godkänner någon annan form av kreatin.

Kre-Alkalyn anses ha fördelar jämfört med det klassiska Kreatin monohydrat. Forskare upptäckte att vanligt kreatin blir instabilt i kombination med vätskor eller i syrlig miljö som i exempelvis magsäcken. Konsekvensen blir att det bildas kreatinin som är en bioligisk slaggprodukt. Det är denna som ger bieffekten med magproblem.

Molekylen Kre-Alkalyn är stabil och börjar därför inte brytas ner vid kontakt med vätska. Därför kan den framställas och konsumeras i vätskeform. Kre-Alkalyn ger en större effekt i form av ökad styrka och explosivitet. Styrkan anses vara 5 procent starkare än monohydrat. Kre-Alkalyn produceras i kapslar, och inte i pulver, vilket gör det lättare för användaren att dosera.

Till skillnad från monohydrat bildas inte vätska som leder till viktuppgång, vilket kan vara en fördel för till exempel friidrottare som under träning och tävling bär sin egen kroppsvikt. Kre-Alkalyn kräver inte heller den uppladdningsfas, med flera doser om dagen, som monohydrat kräver. Kre-Alkalyn ger en direkt effekt vilket gör att användaren endast behöver dosera vid träningstillfällen och -perioder. Ungefär 1-3 Kre-Alkalynkapslar sväljs hela med vatten mellan en halvtimma och en timma före träning.